De 16e biënnale Participatory Design Conference (PDC) zoekt volk!

De Participatory Design Conference (PDC) is een internationale conferentie die wordt georganiseerd in Hasselt en Genk van 20 tot 24 augustus. Vier dagen lang kan hier je deelnemen aan verschillende workshops, lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Uiteraard kan je ook genieten van het eten, drinken en informele evenementen op locaties in beide steden. Tijdens de conferentie staat het participatief werken en ontwerpen (van steden, producten, ICT-systemen, etc.) centraal, waarbij de mensen die belang hebben bij deze processen en projecten (burgers, beleidsmakers, bedrijven, etc.) telkens betrokken worden (op participatieve wijze). We gaan uitgebreid in op de uitdagingen die daarbij naar voren komen.

De conferentie brengt een multidisciplinaire en internationale groep van academici, onderzoekers en mensen uit de praktijk (van buiten de academische wereld) samen, die allemaal werkzaam zijn binnen een breed scala van domeinen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot (IT) ontwerp, architectuur en ruimtelijke planning, kunst, co-design, sociologie of mediastudies.

PDC 2018 zal worden gehouden in België, in een jaar dat wordt gekenmerkt door regionale gemeenteraadsverkiezingen. Niet alleen op lokaal niveau zijn er dingen in beweging; we staan ook voor verschillende uitdagingen op mondiaal niveau. Je kan dan denken aan groeiende economische en sociale ongelijkheid, groeiende migratie, een toename van xenofobie en een beleid dat vooral gericht is op veiligheid. Het thema van de conferentie – ‘Participatory Design, Politics and Democracy'- stelt dan ook de rol van architecten en ontwerpers in participatieve processen én in het veranderende politieke landschap in vraag. Hierbij komen verschillende vragen aan bod, zoals: kunnen ontwerpen democratisch zijn? En zo ja, hoe?

Hoe kan jij deelnemen? We nodigen academici, onderzoekers en mensen uit de praktijk uit om vóór 9 februari 2018 voorstellen in te dienen voor onze tentoonstelling (categorie: ‘Situated Actions’), onze conferentie (categorie: ‘Short papers’), workshops, studentenprojecten en een doctoraal colloquium. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om de conferentie in Augustus 2018 te bezoeken en eraan deel te nemen.

De deadlines voor PDC 2018 naderen snel, dus een overzicht van de aankomende, belangrijke data en de aanmeldingsinstructies vind je hier:

 • 9 februari 2018: eerste indiening papers, workshops, tutorials, doctoraal colloquium en ‘Situated Actions’.
 • 14 mei 2018: eerste indiening studentprojecten.
 • 27 maart 2018: definitieve kennisgeving van aanvaarding papers, workshops, tutorials, doctoraal colloquium en ‘Situated Actions’.
 • 18 mei 2018: indiening ‘camera-ready’ versies papers, workshops, tutorials, doctoraal colloquium en ‘Situated Actions’.
 • 15 juni 2018: definitieve kennisgeving van aanvaarding studentenprojecten.
 • 29 juni 2018: indiening ‘camera-ready’ versies studentenprojecten.

Instructies voor inzendingen

Alle inzendingen moeten worden ingediend via het PDC 2018 conferentiesysteem. Alle inzendingen moeten worden ingediend met behulp van de door ACM aanbevolen sjablonen. Er is een ACM SigConf-voorbeeldbestand van het sjabloon beschikbaar via de website van PDC 2018.
Je vindt hier meer informatie over op de conferentiewebsite.

Categorieën

PDC 2018 nodigt je uit om inzendingen in te dienen, binnen de volgende categorieën:

 • Papers (maximaal 4 pagina's, excl. referenties).
 • Interactieve workshops (maximaal 3 pagina's, excl. referenties).
 • Tutorials (maximaal 3 pagina's, excl. referenties).
 • Doctoraal Colloquium (maximaal 4 pagina's voorstel, excl. referenties).
 • ‘Situated Actions’/tentoonstelling (maximaal 2 pagina's tekst met 2 pagina's optionele afbeeldingen of plannen, of 5 minuten audio / video).

Meer weten?

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste PDC 2018 nieuws.
Zie ook pdc2018.org voor meer informatie, of contacteer local@pdc2018.org in het geval van vragen.

Hasselt & Genk, België, 20 - 24 augustus 2018
“Participatory Design, Politics and Democracy“

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning