Cultuurplatform Design

Vanaf 1 januari 2018 zijn de provinciebesturen niet langer bevoegd voor cultuur en neemt Z33 de taken van Cultuurplatform Design over.

Liesje Reyskens

Cultuurplatform Design ondersteunt en promoot beloftevolle designers en design in Limburg. In samenwerking met verschillende partners zorgen we voor inspirerende denkmodellen over design en creëren we een dynamisch designklimaat in Limburg en Vlaanderen.

We willen de verschillende, onlosmakelijk met elkaar verbonden facetten van de designpraktijk integraal benaderen. Uniek hierbij is de samenwerking tussen artistieke en niet-artistieke actoren uit de designsector: ontwerpers, bedrijven, bedrijfsorganisaties, industrie, onderwijsinstellingen, kenniscentra, ...

Cultuurplatform Design werd in 2006 op initiatief van de provincie Limburg opgericht onder de noemer Design Platform Limburg om gecoördineerde acties rond design binnen de regio Limburg te realiseren. Vanaf 2008 wordt Design Platform Limburg ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap (Kunstendecreet). Sinds 2013 worden alle Limburgse platformen voor cultuur onder één sterk merk verzameld: Cultuurplatform met Cultuurplatform Design als onderdeel.

Vanaf 1 januari 2018 zijn de provinciebesturen niet langer bevoegd voor cultuur en neemt Z33 de taken van Cultuurplatform Design over.

 

 

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning